Spruckna linjer – helande brus. Lördag 7 mars kl 15.00 i Älvrummet.

admin Aktuellt Kommentera

Uruppförande av Spruckna linjer, helande brus, med Duo Gelland. Tonsättaren Fredrik Hagstedt visar hur det går till att förflytta berg – från norra Lappland till en parkeringsplats på centrala Backaplan. Cecilia och Martin Gelland låter publiken ta del av denna upplevelse genom ett stycke kammarmusik för violin och viola. Efter framförandet hålls ett samtal kring musik, konst och stadsutveckling. Därefter finns möjlighet att följa med på en lyssningsvandring från Lindholmen till Backaplan under ledning av tonsättaren själv. Efter vandringen samlas vi på Ångpannegatan 5 för reflektion kring upplevelsen och fika, samt en workshop med fördjupning i detaljer i musikstycket. Fritt inträde. Det går bra att ansluta sig till någon utvald del av programmet. 15.00 Älvrummet. Spruckna linjer – helande brus. Duo Gelland 16.00 avgång för lyssningsvandring från Älvrummet till Backaplan 17.00 samling på Ångpannegatan ⃰ 5 för samtal och workshop med Fredrik Hagstedt och Duo Gelland. *Ångpannegatans processer är ett …

Öppna ateljéer på Ångpannegatan 4 och 5.

admin Aktuellt Kommentera

I anslutning till GIBCA ( Göteborg International Biennal for Contemporary Art) och GIBCA Extended öppnar 17 konstnärer sina ateljéer lördagen 14 september kl 14-19 Ångpannegatan 4 och 5. Även Ångpannegatans Processer hållet öppet för att visa vart projektet befinner sig i nuläget och vad som händer i området. Ångpannegatans Processer gör även en vandring med koppling till temat: Entangelment. En Labyrintvandring på Backaplan med omnejd och kopplar ihop de platser konstnärerna identifierat i projektet. Vi utgår från ÅP-lokalen på Ångpannegatan 5. söndagen 29 sept kl 12. Vi är klara ca kl 14 med möjlighet att dricka en kopp kaffe i lokalen efteråt.

Besök oss…

admin Aktuellt

Projektlokalen på Ångpannegatan 5 är öppen för besökare som är intresserade av konstnärliga processer och utvecklingen av området. Kontakta oss på förhand för att boka ett möte eller titta in spontant.  

Kulturutbyte Göteborg – Minsk

admin Aktuellt

  Ångpannegatans Processer har inlett ett kulturutbyte med konstnärer i Minsk. Projektet besöker Vitryssland början av juni för att delta i workshopen ”Designing the parallel society” och ett seminarium som organiseras av STATUS Project (statusprojekt.net). Under besöket kommer Ångpannegatans Processer att presentera projekt på Backaplan tillsammans med Frihetsförmedlingen (Frihetsformedlingen.se)